32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

„Hercules Maraton”, simbol al mișcării în natură!

Politică

Sâmbăta, 14 octombrie, a avut loc pe Valea Cernei evenimentul Hercules Maraton, ajuns la ediția cu numărul XII. Hercules Maraton este unul dintre primele concursuri de alergare montană din țară și unul dintre cele mai îndrăgite.

An de an, sute de participanți iau startul în probele de Semimaraton și Maraton, înconjurați de peisajele din Munții Cernei și Mehedinți, care îți taie respirația și te acompaniază pe potecile montane pictate în culori de toamnă.

Hercules Maraton a devenit un simbol al mișcării în natură atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru alergătorii din țară și chiar și de peste hotare.

Scopul organizatorilor este să încurajeze mișcarea în natură, respectul pentru cadrul natural și să promoveze una dintre cele mai diverse zone montane din țară.

Categoriile de vârstă premiate în concurs au fost următoarele:

  • 18-29 Masculin / Feminin / General
  • 30-39 Masculin / Feminin / General
  • 40-49 Masculin / Feminin / General
  • 50+ Masculin / Feminin / General

Concursul a fost supravegheat de Serviciul Public Salvamont din Caraș-Severin, în calitate de partener, care a fost prezent prin Șeful de Serviciu Cornel Galescu și prin salvatori montani de la cele trei formații.

Salvamontiștii cărăseni au fost pregătiți să acorde asistență și prim ajutor, în caz de nevoie. Din fericire, n-au avut loc decât intervenții minore.

Organizatorul evenimentului a fost Clubul Sportiv Alternative Timișoara, club înființat de aproape 20 de ani de către sportivi pasionați de sporturi montane, cu scopul de a aduna împreună iubitorii de natură și de mișcare și de a facilita și altora cadrul în care să descopere natura prin mișcare, cu sprijinul Primăriei Băile Herculane.

spot_img

Actualitate