1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Tariful parcărilor aprobat în Consiliul Local Caransebeș!

Politică

Liberalii au venit cu amendamente la Proiectul de Hotărâre privind aprobarea regulamentului de exploatare a parcărilor și zonelor de staționare cu plată de pe raza municipiului Caransebeș.

Primul amendament face referire la micșorarea taxei care ar trebui plătită în primele 48 de ore de la primirea amenzii, iar al doilea amendament se referea la exceptarea mașinilor electrice de la plata parcării.

În noul regulament, tariful de parcare crește la 2,5 lei/oră, de la 2 lei cât era până acum. De asemenea au fost aprobate noi zone unde se va plăti parcare, dintre care amintim: parcarea de la spital, Piața Dragalina (între C.D. Loga și Moise Groza), strada Moise Groza (între Piața Dragalina și Constantin Popasu), strada Calea Orșovei (partea dreaptă spre Calea Severinului), strada C.D Loga (între Piața Dragalina și Mihai Eminescu), strada Libertății, strada N. Popeea (între C.D. Loga și Piața Sf. Gheorghe), strada Traian Doda (între Popeea și Ardealului), strada Nicolae Bălcescu (de la Parcul Dragalina până la pasarelă) sau strada Ardealului (între Mihai Viteazu și C.D. Loga, stânga-dreapta).

Astfel tariful de 100 de lei nu se aplică dacă-și achiziționează un tichet de parcare pentru o zi, în valoare de 12 lei, prin SMS sau aplicația mobilă, asta dacă sunt prinși că nu și-au achitat tariful de parcare, în ziua întocmirii notelor de constatare/înștiințare. În plus apar autovehiculele electrice, cele cu număr verde, nu și hibrid, atenție, care sunt exceptate, pentru moment, pentru încurajarea acestui tip de mașini.

spot_img

Actualitate