32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Reținuți pentru trafic de droguri de mare risc!

Politică

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 6 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, ieri 11 octombrie.

S-a reținut că, în perioada ianuarie-octombrie 2023, inculpații au deținut, intermediat și comercializat direct droguri de mare risc, cocaină și 3-CMC, cunoscut drept cristal.

În după amiaza aceleași zile, unul dintre inculpați a fost oprit, în trafic, asupra sa fiind găsite cantitățile de doua grame cocaină și un gram 3-CMC (droguri de mare risc), deținute în vederea comercializării.

Au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Timiș, Cluj și Mehedinți, fiind identificate și ridicate cantitățile de 1,05 kilograme cocaină, 1,1 kilograme 3-CMC (cristal), 600 grame canabis, 9 comprimate ecstasy, 2 timbre LSD, sumele de 1275 euro, 601 USD și 9600 lei, 10 telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți , Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și jandarmilor din Grupările Mobile de Jandarmi Timișoara și Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

spot_img

Actualitate