14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Traficanți de droguri prinși în Timiș! Aveau cultură de canabis acasă

Politică

La data de 05.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 8 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, 6 inculpați au înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafață de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș.

Pentru a nu fi observată și a se asigura necesarul de apă, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetație densă și în proximitatea unui râu, fiind irigată printr-un sistem de țevi și racorduri.

Totodată inculpații au luat măsuri de supraveghere, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate in vegetația densă din proximitatea plantației, în scopul depistării unor potențiali hoți dar și pentru a observa o eventuală intervenție a poliției.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi inculpați, care au aflat despre existența culturii de canabis, au recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-au depozitat în mai multe locații de pe raza județului Timiș.

La data de 05.10.2023, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au fost puse în aplicare 11 mandate de percheziție, pe raza județului Timiș, fiind identificate și ridicate, dintr-un canton cantitățile de 400 kilograme masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 kilograme canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

În cursul acestei dimineți, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, se desfășoară acțiunea de ridicare a plantelor de canabis ce formează cultura outdoor, întinsă pe o suprafață de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați.

Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Întreaga activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție

spot_img

Actualitate