1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Ajutoare pentru pensionarii cu venituri de sub 3000!

Politică

Deputatul Marius Damian: „PSD a avut întotdeauna politici care să vină în sprijinul copiilor și pensionarilor, astfel încât să protejăm viitorul, dar în același timp să ne respectăm trecutul!”

În preajma Zilei de Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu a anunțat cea de-a doua tranșă de ajutor financiar de la stat pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 lei.  

În luna octombrie se acordă un ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii care au domiciliul în România și ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei. De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării.

Astfel, pensionarii cu venituri sub 1.500 lei lunar vor beneficia de suma de 500 lei,  pensionarii cu venituri între 1.501 lei si 2.000 lei vor beneficia de suma de 400 lei, iar cei cu venituri între 2.001 si 3.000 lei vor beneficia de suma de 300 lei.

Tichetele de pensii cu ajutoarele pentru pensionari au fost tipărite, iar banii vor ajunge începând cu prima jumătate a lunii octombrie. Acești bani vor ajunge la beneficiari odată cu pensiile plătite prin mandat poștal, iar pentru cei cărora banii le sunt virați pe card, începând cu data de 12 octombrie vor fi alimentate conturile.

Potrivit deputatul PSD de Caraș-Severin: „PSD a susținut mereu pensionarii României, fiindcă aceștia nu au avut o viață ușoară, au nevoie de sprijinul nostru și merită respectul nostru, al tuturor!”

FOTO: digi24.ro

spot_img

Actualitate