13.7 C
Caransebeş
13.2 C
Reșița
12.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 14 septembrie 2024

De mai bine de un an de zile nu se găsește rezolvare pentru podul impracticabil de la Constantin Daicoviciu!

Politică

La un an de când podul de peste Timiș stă să se dărâme situația lui juridică nu este clarificată! În tot acest timp cetățenii nu pot folosi drumul care leagă localitatea Căvăran de satele Maciova și Peștere.

Podul de beton construit în anul 1979, a suferit mari deteriorări la un pilon care stă să cadă, astfel că din 4 august 2022 circulația pe acest drum a fost închisă, după ce Primăria Constantin Daicoviciu a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență și a anunțat Prefectura și Consiliul Județean Caraș-Severin.

Din 2022 nu se mai circulă pe podul ăsta și eu am tot cerut să mergem să ne intabulăm, dacă nu sunt alți proprietari, dar spuneau că nu există acte de proprietate pe el. Și în continuare se minte pentru că în 22 august 2022 s-a primit răspuns de la Consiliul Județean în care au spus clar că podul nu aparține de ei”, ne-a declarat Petru Cărăbaș.

După ce viceprimarul Petru Cărăbaș a inflamat spiritele prin comună, bătând la ușa cetățenilor și fluturând niște documente prin care-l face vinovat pe primarul Daniel Boambeș de rea credință în privința podului, am cerut și noi un punct de vedere avizat. Așa am ajuns la administratorul comunei, juristul Nicolae Valentin Truțan care ne-a pus la dispoziție toate documentele cu privire la acest pod de 180 de m lungime pe 15 m lățime, care este considerat cel de-al doilea pod ca mărime din Caraș-Severin.

Ceea ce flutură viceprimarul Cărăbaș pe la porțile oamenilor nu este extras de carte funciară ci un formular de identificare cadastrală, în care se arată că firma care efectuează lucrarea cadastrală la nivelul comunei, eronat a înscris în această lucrare și podul ca fiind al comunei, fără a face verificări pentru a vedea exact cine este proprietarul acestui pod. Noi am depus o solicitare de rectificare a acestor date, și nu pentru că nu ne dorim ca podul să fie al comunei, ci pentru simplul motiv că trebuie să respectăm legea și să ni-l însușim prin proces verbal de predare primire de la Consiliul Județean care este proprietar pe pod. Ori până acum Consiliul Județean nu a emis nicio o hotărâre în acest sens”, ne-a declarat administratorul comunei Constantin Daicoviciu.

Acesta ne spune istoria acestui pod cu documente justificative:

Podul a fost construit în 1979 și dat în administrarea Consiliului Popular al județului Caraș-Severin. În 2000 s-au efectuat reparații capitale la pod, în care s-au investit sume enorme de bani. În 2015 se modifică legea care spune că toate podurile și podețele sunt accesorii ale drumului comunal, astfel că în baza unei hotărâri Consiliul Județean ar fi putut, prin transfer să acorde podul, cu o valoare estimativă de 3,5 milioane de euro, Primăriei Constantin Daicoviciu, însă acest transfer nu s-a realizat până acum spune dl Truțan.

Cum am putea noi, o comună mică cu buget redus să facem expertizarea podului, care ar costa în jur de 20.000 de euro. Eu, împreună cu dl primar Boambeș am fost la București la Ministerul Dezvoltării pentru a găsi surse de finanțare, însă ni s-a spus că nu avem trecut podul în CF la primăriei și nu suntem proprietari. Acum am făcut toate demersurile ca să ne fie transferat prin Hotărâre de Consiliu Județean”, ne-a declarat Valentin Truțan, administrator public al comunei Constantin Daicoviciu.

spot_img

Actualitate