1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

500 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor rutiere, la sfârșit de săptămână în Caraș-Severin!

Politică

În perioada 29 septembrie – 01 octombrie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 500 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute 26 de permise de conducere și au fost retrase 25 certificate de înmatriculare.

Astfel, pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 482 de sancțiuni contravenționale, dintre care 185 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Totodată, 20 de bicicliști și 17 pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional.

De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, 3 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive, 4 privind conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere și una privind conducerea unui autovehicul neînmatriculat în circulație.

spot_img

Actualitate