32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Marius Damian: „Toată aceasta umilință, discriminare și marginalizare trebuie să ia sfârșit!”

Politică

Deși România îndeplinește toate cerințele pentru a se alătura zonei de liberă circulație, în continuare suntem în situația de a face față discriminării cancelarului austriac Karl Nehammer, care blochează intrarea României în Schengen.

Deși președintele Comisiei Europene, dna Ursula von der Leyen, a susținut de nenumărate ori deja că România și Bulgaria „trebuie aduse în Schengen fără nicio întârziere”, iată că în continuare suntem supuși la umilință și refuz, și în timp ce Austria pândește la colț după contracte, România se hrănește cu iluzii, spune deputatul PSD de Caraș-Severin Marius Damian, în interpelarea pe care a avut-o astăzi în Parlament.

Ne-am săturat de minciuni, de promisiuni false, fiindcă cei care suferă sunt cetățenii români, împovărați doar cu întârzieri, cu ore sau zile de așteptare la punctele de trecere a frontierei. Românii nu sunt cetățeni de mâna a doua și avem dreptul de a circula liber în Europa! Intrarea în Schengen ar însemna nu doar libera circulație a noastră a tuturor, ci mai ales beneficii pentru România, pentru economia țării și implicit bugetul statului. Am dat dovadă mereu de solidaritate pentru orice stat aflat în dificultate, dovedind că suntem un model demn de urmat. În timp ce Austria este la vânătoare după contracte, noi sprijinim vecinii ucraineni și gestionăm cât se poate de bine situația de la frontiera externă Uniunii Europene. Peste 6 milioane de cetățeni ucraineni au fost primiți în țara noastră din calea războiului, dar cu toate acestea tot suntem supuși la umilință, lăsându-l pe cancelarul austriac să își bată joc de România, dar și de întreg sistemul european și de valorile Uniunii Europene. Am fost mult prea toleranți, în timp ce alții se dezvoltă, noi ne-am securizat frontierele, iar dacă România știa să pună piciorul în prag, astăzi nu am mai fi fost în această postură”, declară Marius Damian.

Parlamentarul social democrat mai spune că ceea ce face cancelarul Karl Nehammer este o bătaie de joc și este momentul să fie luate măsuri mai ferme!

„Am încredere că actualul Guvern condus de premierul Marcel Ciolacu va avea o abordare mai tranșantă când vine vorba de negocierea cu Austria și entități austriece și așteptăm desigur votul acesteia de la Consiliul de Justiție și Afaceri Interne din acest an”, a mai spus parlamentarul cărășean.

spot_img

Actualitate