13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

80 de milioane de euro ar costa un spital nou la Caransebeș! De unde se pot obține banii?

Politică

Un nou spital în municipiul Caransebeș ar putea să prindă contur, dacă Primăria Caransebeș ar accesa un credit bancar: Nu este imposibil spune primarul Felix Borcean!

Până la identificarea surselor de bani, edilul urbei a prins în bugetul municipiului fondurile pentru realizarea studiului de fezabilitate, primul pas pentru demararea acestui proiect grandios.

Această firmă are construite până acum peste 250 de spitale în întreaga lume. Pentru spitalul din Caransebeș ne-am gândit la un maxim de 250 de paturi, care ar costa aproximativ 80 de milioane de euro. Pentru aprobarea acestui credit Guvernul Britanic ar fi principalul garant, prin Ministerul de Finanțe, care are cel mai bun rating pe piața financiară, o bancă internațională, firma IHG, una dintre cele mai importante companii de servicii medicale din lume, Consiliul Local, Consiliul Județean, Guvernul României, care ar putea să vină cu o garanție suplimentară ce determină gradul de împrumut de 95%”, a menționat primarul Felix Borcean, specificând că întâlnirea cu reprezentanții International Hospital Group de la Londra a fost o discuție preliminară pentru a înțelege ce variante de împrumut are Primăria Caransebeș.

Edilul urbei a mai specificat că Primăria Caransebeș ar putea să obțină un împrumut la o asemenea valoare și la o dobândă mică, doar dacă ar fi garantat de asocierea cu instituțiile și firmele menționate mai sus.

Nu știu dacă o să fie pus în practică sub această manieră, pare un vis îndepărtat, dar până una, alta primul pas pe care noi trebuie să-l facem este realizarea studiului de fezabilitate, pe care ni-l dorim gata în maxim 3 luni și care este bugetat, după care vedem spre ce finanțare ne orientăm”, a mai spus Felix Borcean.

spot_img

Actualitate