21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Câinele de salvare Vreni din nou în acțiune!

Politică

De această dată a fost un exercițiu de conștientizare și interoperabilitate între forțele de intervenție în caz de dispariție, zona Lacului Ighis, de lângă Mediaș, județul Sibiu.

Vreni, aparținând Unității Canine de Salvare Gugulania Catansebes, avându-l ca stăpân pe Cristian Brecica, a fost foarte eficient ajutând la salvarea victimelor.

Acțiunea s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii în cadrul simulării de cautare salvare în mediul natural. Acțiunea a fost organizată de către Asociația Energia Inteligenta, cu participarea DSU, IGSU, SMURD, Consiliul Județean Sibiu, Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Gugulania.

Alarma s-a dat sâmbătă, 19 neiembrie în jurul orei 11:30, în care scenariul simulării ne anunța că cinci persoane care străbăteau pădurea din zona Lacului Ighis, de lângă Mediaș, județul Sibiu, s-au speriat de un urs. Panicați au încercat să se salveze fugind din calea ursului împrăștiindu-se în pădure. Una dintre persoane a reușit sa ajungă la șoseaua de lângă lac de unde a reușit sa sune la 112 anunțând cele întâmplate.

Au fost alertate structurile de intervenție ISU Sibiu și unitățile canine DSU disponibile. În zona de cautare au participat 6 unități canine de cautare salvare din cadrul Clubului Câinilor Utilitari București, o unitate canină ISU Timiș si unitatea canina a Câinilor de Salvare Gugulania Catansebes (Cristian Brecica si Vreni), alături de pompierii militari din Mediaș, sub coordonarea ISU Sibiu.

După mai multe ore de căutări in zona împădurită din vecinătatea Lacului Ighis, toate cele 4 victime rămase in pădure au fost găsite si salvate, acestea prezentând doar stări ușoare de hipotermie si panică, fără a prezenta leziuni corporale sau alte cauze care să le pună viața in pericol, acestea fiind predate echipajelor SMURD.

A fost o experiență grozavă în care am reușit să punem în aplicare interconectarea structurilor de intervenție ale DSU, astfel încât sa fim cât mai eficienti în executarea misiunii de căutare salvare într o zonă împădurită a persoanelor rătăcite, aflate in pericol. Misiunea a fost terminată in jurul orei 18 a aceleiași zile”, ne-a declarat Cristian Brecica, președintele Unității Canine de Salvare Gugulania Caransebeș.

spot_img

Actualitate