21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Climate action, pentru că le pasă!

Politică

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 din Caransebeș – structura Grădiniței cu Program Prelungit nr.2 din Caransebeș au participat timp de 6 săptămâni la Proiectul Internațional CLIMATE ACTION.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu NASA, ONU și WWF și dorește să schimbe comportamentul elevilor privind schimbările climatice și amenințările de mediu prin educație.

În cadrul proiectului au participat peste 3.400.000 de elevi din 149 de țări, având același scop: „salvarea planetei Pământ de încălzirea globală”.

În cadrul acestui proiect preșcolarii, îndrumați de doamnele educatoare Vlasie Elena Vasilica, Ianchiș Adriana Vasilica, Iacob Diana, Daminescu Oana, Crăciunescu Sîrbu Cristina, Ștefan Lucica și Vrînceanu Nicoleta au realizat desene, postere, au vizionat prezentări despre cauzele și efectele schimbărilor climatice atât din România cât și din celelalte țări participante la proiect, au făcut întâlniri online cu preșcolarii de la alte grădinițe implicate.

Preșcolarii s-au îmbrăcat ca niște „micii ecologiști” și au desfășurat activități pe teme ecologice, acestea învâțându-i să găsească soluții pentru combaterea încălzirii globate. Robo-ecologistul a luat parte la toate activitățile desfășurate în grădiniță, arătându-le cum să colecteze selectiv gunoaiele pentru salvarea planetei.

        Mesajul Micilor ecologiști:

La Climate Action am participat,

Despre climă noi am învățat,

Apa, aerul și solul a fost poluat

Micii ecologiști au curățat

Și planeta am salvat!

spot_img

Actualitate