21.5 C
Caransebeş
16.7 C
Reșița
19.6 C
Oţelu Roşu
miercuri 10 august 2022

Marcel Vela: „După reabilitare, Spitalul Marila va fi o oază de sănătate, într-o zonă superbă din Banatul de Munte!”

Politică

Proiectul de reabilitare a fostului sanatoriu Marila, din Caraș-Severin, care acum este secție a Spitalului Orășenesc Oravița, a fost aprobat spre finanțare, anunță senatorul PNL de Caraș-Severin Ion Marcel Vela.

Compania Națională de Investiții (CNI) finanțează modernizarea, extinderea și dotarea noului spital. În urma licitației a fost încheiat contractul de prestări servicii cu Expert Project Team Design pentru întocmirea studiului de fezabilitate și proiectare, firmă care are la dispoziție puțin peste două luni pentru finalizare.

Proiectul de reabilitare și modernizare are următoarele caracteristici: suprafața construcției este de 20.000 m.p., clădire în regim de înălțime Demisol+Parter+6 Etaje. Astfel la demisol vor fi amenajate bucătăria, spălătoria și centrala termică, la parter va fi biroul de internări și alte spații, la etajul I secția de boli interne cronici, Capela, radiologie, la etajele 2 și 3 secția de pneumoftiziologie, etajele 4, 5 și 6 au fost dezafectate din cauza degradării avansate. Aici funcționau Secția de TBC cu 90 de paturi, Secția Interne cu 50 de paturi

După reabilitare, Spitalul Marila va fi o oază de sănătate, într-o zonă superbă din Banatul de Munte cu: Secția pneumoftiziologie – 80 paturi, la etajul I, cu Secția Pneumoftiziologie – 100 de paturi la etajul II, cu secția de cronici – 100 paturi la etajul III, apoi recuperare post Covid cu 100 paturi la etajul IV, Pneumologie pediatrică – 100 paturi la etajul V, spațiu de relaxare la etajul VI.

Spitalul va prinde viață și va deveni un punct extrem de important pe harta României. Va avea inclusiv toate dotările pentru buna funcționare. Felicitări, Costel Ursu, primar al orașului Oravița, pentru devotament și implicare, felicitări președintelui Consiliului Județean Romeo Dunca, vicepreședinților Ovidiu Rădoi și Marius Isac, domnului Andrei Ungur County Manager și tuturor consilierilor județeni pentru susținere. Mulțumiri directorului general Manuela Pătrășcoiu și întregii echipe din CNI”, menționează senatorul PNL de Caraș-Severin, Marcel Vela.

spot_img

Actualitate