21.5 C
Caransebeş
16.7 C
Reșița
19.6 C
Oţelu Roşu
miercuri 10 august 2022

Zile de pregătire și perfecționare pentru echipajele de pe elicopterul SMURD Caransebeș și Salvamont

Politică

Timp de 4 zile a avut loc o amplă acțiune de pregătire pentru salvarea cu elicopter SMURD, pregătire realizată cu personalul medical care ființează la Punctul de operare aeromedical Caransebeș și salvamontiștii din județele Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara și Mehedinți.

Pregătirea a constat în exerciții de urcare a salvamontiștilor pe munte, solicitarea intervenției elicopterului, stabilirea canalelor de comunicație cu echipajul aparatului de zbor, transmiterea coordonatelor locației accidentului și acționarea în teren pe diverse scenarii de intervenție în comun, precum și salvarea cu elicopter.

În fiecare zi, elicopterul a acționat în unul sau două masive montane, a efectuat recunoașteri în zonă și exerciții în masivele montane Țarcul, Cernei, Mehedinți, Retezat, Vâlcan și Parâng, încercând astfel acoperirea unei suprafețe cât mai mari din zona de responsabilitate a Punctului de operare aeromedical Caransebeș.

Din partea Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin a participat Bruno Adamcsek, Cristian Brecica, Sebastian Lungu, Petru Iacob. Este doar începutul unei perioade de pregătire profesionale, urmărim ca în viitor cât mai mulți salvatori montani să parcurgă astfel de cursuri”, a declarat Coco Galescu, șeful Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin.

Acțiunea a fost organizată de Inspectoratul General de Aviație, Departamentul pentru Situații de Urgență, Punctul de operare aeromedical Caransebeș și serviciile Salvamont din județele Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara și Mehedinți.

spot_img

Actualitate