24.8 C
Caransebeş
21.7 C
Reșița
23.1 C
Oţelu Roşu
duminică 26 iunie 2022

Dumitru Rujan a inițiat o propunere legislativă, care ajută și angajații din Combinatul Siderurgic Reșița

Politică

Munca reșițenilor de la Combinatul Siderurgic Reşița trebuie recompensată echitabil și corect! Se impune completarea listei locurilor de muncă încadrate în condiții speciale și cu alte poziții, spune Deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

Parlamentarul a depus alături de Vetuța Stănescu propunerea legislativă pentru modificarea Anexei nr.2 și a Anexei nr.3 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Am considerat că se impune completarea listei locurilor de muncă încadrate în condiții speciale și cu alte poziții. Îmi doresc ca prin acest proiect de lege să recunoaștem munca unor oameni, care au muncit în condiții speciale pentru a-și asigura traiul de zi cu zi. Am încredere că legea va fi adoptată în cel mai scurt timp și le mulțumesc anticipat colegilor pentru votul lor. Prin intermediul activității mele voi fi alături de cetățenii din Caraș Severin, dar și de restul românilor”, spune deputatul liberal Dumitru Rujan.

Propunerea legislativă face referire la următoarele meserii: cocserie: mașina de șarjare, așezarea și etanșarea ușilor, încălzirea bateriilor și a colectoarelor de gaze – platformele de pe bateriile de cocs şi semicocs, scoaterea ușilor, transportul cocsului la stins, stingerea şi sortarea cocsului; sectorul chimic al cocseriei: chimizarea gazului de cocs, distilarea gudroanelor, ambalarea şi încărcarea în vrac a produselor chimice rezultate și fabricate; prepararea de minereuri: măcinare, flotare, filtrare, sortare, sfărâmare și expediere, activitatea desfășurată de personalul din activitatea de aglomerare, precum și altele.

spot_img

Actualitate