21.5 C
Caransebeş
22.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
miercuri 10 august 2022

Codul Rutier, din nou schimbat! Cosmin Bolosin: „Era o aberație!”

Politică

Codul Rutier îmblânzit de coaliția de guvernare! Parlamentarii au eliminat mai multe articole care înăspreau Codul Rutier, în condițiile în care România este pe primul loc în Europa la decese produse în urma unor accidente de circulație.

Avocatul Cosmin Bolosin semnala, în urmă cu o lună articolul de lege care te lăsa pieton, acolo unde te prindea radarul cu peste 70 de km la oră.

Dacă te duceai în concediu cu familia și, la o limitare de viteză de 30 de km la oră, de exemplu te prindea cu 101 km la oră, îți lua carnetul pe loc, adică nu mai puteai să ajungi cu mașina acasă. O aberație! Păi ce făceai în condițiile alea, dacă din mașină erai singurul cu carnet? Da poți să-i iei permisul, dar dă-i o dovadă să ajungă acasă!”, a menționat Cosmin Bolosin.

Iată că acum comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților au adoptat mai multe amendamente la Ordonanța de urgență privind circulația pe drumurile publice. Astfel s-a eliminat articolul care definea comportamentul agresiv și anume slalomul printre mașini, pentru care în prezent se reține permisul 30 de zile. De asemenea articolul cu privire la șoferii vitezomani, prinși pe radar cu mai mult de 70 de kilometri peste limita legală de viteză, s-a schimbat astfel încât șoferii să poată conduce cu dovadă încă două săptămâni după reținerea permisului.

spot_img

Actualitate