20.2 C
Caransebeş
18.7 C
Reșița
19.7 C
Oţelu Roşu
duminică 26 iunie 2022

Autobuze electrice la Băile Herculane și Mehadia!

Politică

Consilierii locali din orașul stațiune Băile Herculane au aprobat, în ședința extraordinară, desfășurată miercuri, 15 iunie 2022 participarea Primăriei la un program, care ar putea aduce autobuze electrice în stațiune, cu o investiție de aproape 2 milioane de euro plus TVA.

Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant, din punct de vedere energetic are două componente: achiziția de autobuze electrice și amplasarea de stații de încărcare pentru automobile electrice pe raza orașului de pe Valea Cernei.

Proiectul este implementat de Primăria Băile Herculane în parteneriat cu Primăria Mehadia. Astfel se vor putea achiziționa 4 autobuze electrice nepoluante și se vor putea amenaja 4 stații de reîncărcare lenta și 2 de reîncărcare rapidă, toate în valoare de 1.944.000 euro, fără TVA.

Traseul pe care îl vor parcurge autobuzele va face legătura între Băile Herculane și Mehadia, ne precizează primarul Cristian Miclău.

Foto: economia.ro

spot_img

Actualitate