21.5 C
Caransebeş
16.7 C
Reșița
19.6 C
Oţelu Roşu
miercuri 10 august 2022

Dumitru Rujan și-a dat votul pentru creșterea valorii tichetelor de masă până la 30 de lei/zi

Politică

Valoarea nominală maximă a unui tichet de masă a fost majorată de la 20,17 lei/zi, la 30 de lei/zi, începând cu data de 1 iulie 2022. De asemenea, de vouchere de vacanță pot beneficia și copiii titularilor dacă aleg taberele școlare!

Această majorare înseamnă tichete în valoare de aproximativ 600 lei lunar, o cheltuială deductibilă pentru angajator și sumă, pentru care angajatul datorează doar impozitul pe venit, în procent de 10%.

Pentru a-i ajuta pe români și caraș-severineni în această perioadă complicată, am votat pentru adoptarea legii prin care se majorează valoarea nominală a unui tichet de masă până la 30 de lei”, ne-a declarat deputatul PNL de Caraș-Severin Dumitru Rujan.

Legea a fost adoptată cu 238 de voturi pentru și oferă posibilitatea ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută și cu vouchere de vacanță acordate părinților.

Voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare, naționale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului”, a mai spus Dumitru Rujan.

Procedura privind plata taberelor se stabilește prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului finanțelor.

spot_img

Actualitate