10.3 C
Caransebeş
11.7 C
Reșița
9.2 C
Oţelu Roşu
joi 25 aprilie 2024

Se caută cele mai bune sate pentru turism!

Politică

Agenția pentru Dezvoltare Regională anunță că Organizația Mondială a Turismului (OMT) a lansat concursul Best Tourism Villages, prin care se recunosc satele care sunt un exemplu remarcabil de destinație turistică rurală.

Ca urmare a succesului proiectului pilot din 2021, UNWTO a anunțat revenirea celor mai bune sate turistice pentru 2022 .

Satele care nu întrunesc pe deplin criteriile pentru a fi desemnate ca Best Tourism Villages, pot fi incluse in Programul Upgrade, prin care vor beneficia de suport din partea OMT.

Până în 15 iunie se pot transmite candidaturile către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Informatii despre concurs pot fi accesate la linkul:

Acțiunea are ca spot reducerea inegalităților regionale în venituri și dezvoltare. Combaterea depopulării rurale. Progrese în egalitatea de gen și abilitarea femeilor și a tinerilor. Îmbunătățiți educația și dezvoltarea competențelor.

În 2021, peste 40 de sate din peste 30 de țări din cele cinci regiuni ale lumii (din peste 170 de cereri) au fost recunoscute drept Cele mai bune sate turistice și alte 20 de sate au fost selectate pentru a participa la Programul de Upgrade. Acum, statele membre UNWTO sunt invitate din nou să prezinte candidaturi prin intermediul Administrațiilor Naționale de Turism (ANT) . Aplicațiile vor fi deschise până pe 28 iunie 2022, iar satele alese vor fi anunțate la sfârșitul anului

spot_img

Actualitate