5.9 C
Caransebeş
5.4 C
Reșița
4.9 C
Oţelu Roşu
miercuri 29 noiembrie 2023

Din luna iulie, avioanele vor zbura, de pe Aeroportul Caransebeș spre București! Aerogara gata de deschidere

Politică

După finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare ale aerogării Caransebeș, Gabriel Olariu a început demersurile pentru autorizare.

Vestea bună este că deja un operator aerian autorizat în România dorește să înceapă cursele la Caransebeș ne menționează Gabriel Olariu:

Am depus cererea la Autoritatea Aeriană Civilă Română pentru a ne transmite manualul de securitate pentru scenariul în care vom avea aeronave comerciale de transport pasageri. După acest manual se va întocmi planul de securitate și de la sfârșitul lunii iunie vom începe încheierea protocoalelor cu organele abilitate ale Statului (SRI, Ministerul de Finanțe – Vama, etc). Avem deja un operator autorizat de curând în țară, care dorește să încheie un contract cu noi pentru a opera pe Aeroportul Caransebeș, cu avioane mici până la 12 persoane, așa începem să testăm piața”, ne-a declarat omul de afaceri Gabriel Olariu.

În prima etapă cursele vor avea ca destinație București – Băneasa și până se va termina sezonul estival vor începe și cursele cu destinație Constanța, Mihail Kogâlniceanu.

Biletele vor fi stabilite de către companiile care vor opera pe Aeroport, însă în întâmpinarea acestora și implicit a călătorilor, conducerea aeroportului va veni cu taxe foarte mici pentru aeroport și handling.

spot_img

Actualitate