24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Un dialog deschis, bazat pe cooperare economică, solidaritate și relații solide între România și Lituania, țări partenere în UE și aliate în NATO

Politică

La invitația senatorului Ion-Marcel Vela, timp de două zile s-au purtat discuții cu reprezentanții grupului parlamentar de prietenie din Lituania, cu privire la cooperarea economică, cooperarea parlamentară, încurarea schimbului de mărfuri, dar și schimburi culturale și educaționale între România și Lituania.

O delegație a Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Lituania, condusă de Arvydas Pocius, președintele grupului, a efectuat o vizită în România, în perioada 2 – 4 mai a.c., la invitația senatorului Ion-Marcel Vela, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Lituania din Parlamentul României. 

Senatorul Marcel Vela a apreciat relațiile foarte bune ale României cu Republica Lituania, bazate pe un dialog deschis și pe multiple interese comune, în special în materie de securitate și afaceri europene.

În acest context, părțile au pus în evidență relațiile politice solide, existente între cele două țări partenere în Uniunea Europeană și aliate în NATO. 

În cadrul discuțiilor s-a făcut o evaluare din perspectivă europeană și euroatlantică a evoluțiilor externe de securitate extrem de preocupante din regiune, interlocutorii exprimând în termeni fermi condamnarea agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, sprijinul pentru integritatea teritorială, independența și suveranitatea acestui stat, precum și solidaritatea cu poporul ucrainean. 

spot_img

Actualitate