25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

Relansarea apelului de proiecte pentru investiții în turism și cultură, pe PNRR

Politică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Investiției 1 – Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, Componenta 11 – Turism și cultură din cadrul PNRR.

Potențialii beneficiari pot depune, într-un interval de 20 zile, propuneri de obiective care să facă parte din cele 12 rute menționate mai sus. Pentru implementarea Investiției 1 – Componenta 11 din PNRR a mai fost derulat un apel în perioada 25 februarie – 20 martie 2022, în urma căruia s-a constatat necesitatea deschiderii unui nou apel în vederea ocupării locurilor rămase disponibile în cadrul rutelor turistice/culturale, respectiv pentru ca reprezentativitatea obiectivelor în cadrul celor 12 rute turistice/culturale să fie cât mai mare și la nivel național.

Se pot depune proiecte pentru Ruta castelelor, Ruta bisericilor fortificate, Ruta bisericilor de lemn, Ruta mânăstirilor din zona Moldovei, Traseul castrelor romane și Ruta cetăților, Ruta curiilor din zona Transilvaniei și Ruta culelor, pentru Traseului gastronomiei tradiționale românești, Ruta Sfântul Ladislau pe teritoriul României, Ruta satelor cu arhitectură tradițională.

spot_img

Actualitate