32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Personalul medical din pandemie al Spitalului Caransebeș, sub lupa Ministerului Sănătății

Politică

Personalul medical angajat în perioada pandemiei dă bătăi de cap conducerii Spitalului Municipal de Urgență. Unul dintre controalele Ministerului Sănătății, în urma unor sesizări s-a axat pe angajările făcute în pandemie fără concurs.

Deși doar 10 % din personalul medical a fost angajat în pandemie sub conducerea managerului Adrian Dumbravă, acesta, prin compartimentul de Resurse Umane trebuie să pună la dispoziție dosarele de personal ale celor peste 80 de angajați: medici, infirmieri și asistente.

Angajarea personalului medical din pandemie a fost partea cea mai delicată a verificării Corpului de Control al Ministrului Sănătății. 90% dintre angajări nu le-am făcut eu, pentru că eu am venit pe final de pandemie, astfel că replica celor de la Resurse când i-am întrebat a fost că managerul i-a ales, managerul a semnat decizia de angajare, directorul medical și managerul, lucru ce creează multe suspiciuni. Cererea o semnează managerul și directorul medical, iar angajații de la Resurse Umane pun în practică. Pe pandemie ai putut să angajezi pe oricine, fără concurs, iar eu acum a trebuit să răspund, fără să arăt cu degetul la predecesorii mei. Eu am răspuns la Corpul de Control, pentru că a fost, poate lipsă de documente, când vii și controlezi un volum atât de mare este normal, iar ei au termen să aducă la dosar acele documente lipsă”, ne-a declarat Adrian Dumbravă.

Managerul unității medicale a mai precizat că termenul de ieșire de sub reglementările din pandemie este 30 septembrie, iar în acest moment mai sunt sub contract 30 de persoane, din totalul de 80 de persoane (personal medical).

Personalul medical rămas poate să susțină un examen pe post și nu concurs, adică examenul este doar pentru persoana care ocupă postul deja din timpul pandemiei, conform legii, care, însă nu are publicată metodologia de examen.

În prezent managerul Adrian Dumbravă a mai declarat că bugetul de salarii este de 84% din total, față de 95% cat a fost la venirea sa, iar când va ajunge la 80% spitalul va fi pe linia de plutire, însă obiectivul său este de 75%.

spot_img

Actualitate