32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

La poalele Muntelui Mic reînvie „Sărbătoarea Narciselor”

Politică

Primăria comunei Turnu Ruieni organizează Sărbătoarea Narciselor la Zerveşti, localitate aflată la mai puțin de 10 km de municipiul Caransebeș, pe drumul către Muntele Mic.

Primarul comunei Turnu Ruieni, Cosmin Belci promite participanților o adevărată sărbătoare câmpenească.

Participanții la acest eveniment, vor avea parte de un spectacol de muzică populară susținut de ansamblurile folclorice și formațiile de dansuri populare din zonă. Nu vor lipsi nici petrecerile la iarbă verde cu mici și bere. Evenimentul reprezintă un prilej de bucurie și sărbătoare pentru tot Banatul Montan, dar și pentru turiștii din alte colțuri ale țării, unii veniți special pentru acest eveniment, de la sute de kilometri distanță”, a declarat primarul Cosmin Belci.

Sărbătoarea Narciselor a fost organizată pentru prima dată în poiana de la Zervești în anul 1965. După Revoluția din Decembrie 1989, autoritățile au renunțat la organizare, dar frumusețea și dorul petrecerilor de altădată i-au determinat să reia tradiția în 2000, care a rezistat de-a lungul timpului cu mici întreruperi, printre care și cea din pandemie.

Poiana Narciselor de la Zervești, cunoscută în aproape toată țara, este o rezervație naturală care se întinde pe circa 150 de hectare. În acest an sărbătoarea narciselor se va desfășura în 8 mai.

spot_img

Actualitate