34.6 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
32.6 C
Oţelu Roşu
luni 15 iulie 2024

Spitalul Caransebeș sub lupa consilierului PNL Simion (Puiu) Paica

Politică

La finalul ședinței de Consiliu Local solicitată de îndată de către primarul Felix Borcean pentru aprobarea a două proiecte de hotărâre, consilierul liberal Puiu Paica a ridicat problema Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

Puiu Paica a precizat că managerul Spitalului, nu s-a mai prezentat de câteva luni la Consiliu cu darea de seamă, mai ales că în urmă cu câteva săptămâni a avut loc un control de la Ministerul Sănătății.

„Nu este normal ca situația de la un spital public, la care contribuie cu bani și Consiliul Local să nu fie prezintată, cum ne-am înțeles la început! O situație financiară, un bilanț, trebuie să știm. Are dreptate și domnul viceprimar!”, a declarat Puiu Paica.

Edilul urbei l-a asigurat pe consilierul liberal că, dacă acel control de la Ministerul Sănătății ar fi scos la iveală vreo ilegalitate, cu siguranță managerul Adrian Dumbravă ar fi răspuns pentru acele fapte.

Acum, nu poți să faci public toate rezultatele de la controalele ce se desfășoară la spital, dar vă asigur că s-au impus unele măsuri care vor fi respectate”, a declarat primarul Felix Borcean.

Contactat telefonic managerul Spitalului Municipal de Urgență, Adrian Dumbravă ne-a declarat că situația financiară a fost prezentată de către directorul medical, Loredana Liuba în luna februarie, când el se afla în izolare, având Covid.

Ședința a avut caracter de îndată astfel că nu era loc de Diverse că să prezint eu situații sau rapoarte, mai ales că a fost prezentat un raport pe 2021, în februarie de către doamna doctor Loredana Liuba. Dacă face referire la Corpul de Control al Ministerului Sănătății, care a controlat spitalul în urma unor reclamații, acesta îl pot prezenta în fața aleșilor locali, în ședința ordinară de Consiliu Local de la sfârșitul acestei luni”, ne-a declarat managerul Adrian Dumbravă.

spot_img

Actualitate