24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Siguranța traficului rutier prioritară pentru polițiști

Politică

Peste 500 de șoferi au încălcat la sfârșitul săptămânii trecute regulile de circulație fiind sancționați de către agenții de circulație din Caraș-Severin.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 78 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive, pentru a-i face pe participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 564 de sancțiuni contravenționale, dintre care 286 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

51 de conducători auto au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

33 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 11 care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 56 de permise de conducere și retrase 22 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul rutier.

spot_img

Actualitate