21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Bulgar prins la graniță cu mii de kg de tutun pentru narghilea!

Politică

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un TIR, condus de un cetățean bulgar, cantitatea de aproximativ 22.000 kg de tutun pentru narghilea.

Valoarea tutunului este de aproximativ 2,9 milioane euro, pentru care șoferul bulgar nu deținea documente de proveniență.

În acest caz, autoritățile române au beneficiat de sprijinul administrațiilor vamale din Belgia și Germania, cooperarea desfășurându-se în baza prevederilor Convenției Napoli II, privind asistența reciprocă în vederea prevenirii și combaterii fraudelor vamale naționale și comunitare.

Cercetările continuă într-un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării”, prev. de art. 452, alin. 1, lit. d si h din Codul Fiscal al României și folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, prev. de art. 272 din Codul Vamal al României.

spot_img

Actualitate