32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Subsolul Catedralei Episcopale, cel mai mare și modern buncăr antiatomic din Caraș-Severin?

Politică

În exclusivitate părintele Casian Rușeț, reprezentantul Episcopiei Caransebeșului a declarat în emisiunea Oameni și Fapte https://fb.watch/c3LhBUr9KL/ că la Catedrala Episcopală s-au finalizat lucrările de la subsol, care va deveni cel mai nou și modern buncăr antiatomic din județul Caraș-Severin.

În zile următoare se așteaptă o comisie pentru Situații de Urgență de la Prefectura Caraș-Severin pentru a omologa spațiul de la subsolul Catedralei Episcopale.

Înainte să înceapă războiul noi l-am amenajat, pentru că tot spațiul de sub catedrală, de la demisol mai poate găzdui activități sociale și culturale, dar catedrala a fost proiectată cu un buncăr antiatomic, care nu a fost omologat, pentru că mai era nevoie de lucrări, pentru ca el să devină operațional. În contextul acesta nefericit de război, va fi cel mai dotat și bine organizat buncăr din județul nostru. Comisia care va efectua această recepție va stabili câte persoane poate să găzduiască și tot ceea ce trebuie pentru a fi omologat. Să sperăm că nu va fi nevoie de acest buncăr”, ne-a declarat părintele Casian Rușeț.

În Caraș-Severin sunt 45 de adăposturi de protecție civilă. Reșița are cele mai multe (32), urmată de Caransebeș (4) și Oțelu Roșu (4). Sunt marcate cu litera A.

spot_img

Actualitate