24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Aeroportul Caransebeș poate visa la milioane de euro din fonduri europene!

Politică

Consiliul Județean Caraș-Severin oferă „liniștea morală” lui Gabriel Olariu pentru a aduce zecile de milioane de euro pe Aeroportul Caransebeș.

Aleșii județeni au aprobat un proiect de hotărâre privind unificarea terenurilor din domeniul public al județului care sunt concesionate în momentul de față către SC Aeroportul SA.

După lungi discuții în care consilierul Flavius Nedelcea a fost intransigent în ceea ce privește situația SC Aeroportul SA, din punct de vedere financiar (câteva milioane de lei datorii), aleșii județeni au înțeles că Aeroportul are șansa să prindă ultimul tren, pentru accesarea de fonduri europene de până la 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea aeroportului pentru traficul avioanelor de pasageri.

Nu ar fi putut acest lucru, dacă Ministerul Transportului, prin ministrul caransebeșean Sorin Grindeanu nu ar fi introdus aeroportul Caransebeș în Masterplanul General de Transport al României, ceea ce a dat posibilitatea ca Aeroportul Banat Caransebeș să fie introdus în rețeaua secundară de aeroporturi regionale și includerea acestui obiectiv în lista de proiecte de investiții.

Până în acest punct Gabriel Olariu a realizat investițiile impuse pentru modernizarea infrastructurii, prin dotarea cu echipamentele de siguranță și securitate aeroportuară și în două săptămâni va deschide Aerogara cu toate dotările necesare.

Ca să fie de bună credință omul de afaceri a venit în fața consilierilor județeni cu o chitanță de 80.000 de lei reprezentând achitarea redevenței pe primele două luni din acest an și a făcut promisiunea că va achita lunar această redevență, dar și ce are din urmă, de la preluarea pachetului majoritar al SC Aeroportul Caransebeș SA, cu tot cu datoriile aferente. De asemenea Olariu a promis că va clarifica toate terenurile și clădirile în Cartea Funciară, pentru a nu exista probleme la accesarea de fonduri.

De acum urmează studiul de fezabilitate, realizarea proiectului și depunerea solicitării pe programul POIM, pe care poate solicita fonduri de până la 100 de milioane de euro.

spot_img

Actualitate