13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Vremea însorită dă elan administrației din Băile Herculane! Lucrările edilitare continuă

Politică

După finalizarea aleilor, placate cu travertin s-a trecut la reabilitarea spațiilor verzi, din Parcul Central, în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii pentru turismul balnear din stațiunea Băile Herculane.

Proiectul „Conservarea și valorificarea patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear în stațiunea Băile Herculane” este finanțat din fonduri europene și prevede reabilitare fântână publică de apă plată, asfaltare parcare Căsuța Piticilor și amenajarea unei fântâni publice de apă plată, reabilitare spatii verzi Pavilion 12- Vila Elisabeta, reabilitare Teatrul de Vara din parcul Vicol.

Sursa de finanțare este din fonduri europene în baza Programului Operațional Regional, Axa Prioritară 7. Zile trecute s-a finalizat reabilitarea aleilor, iar cum se lucrează la amenajarea spațiului verde, vor fi turnate rulouri de gazon și vor fi montați stâlpii de iluminat, pentru că s-a schimbat toata configurația. În zilele următoare va fi montată instalația de udat gazonul”, ne-a declarat primarul Cristian Miclău.

Edilul orașului de pe Valea Cernei a mai adăugat că pe platforma din parc va fi amenajat un loc de joaca pentru copii, unde a fost montat un covor special pentru a preveni eventualele accidentări ale celor mici.

Reamenajarea parcului Central, porțiunea cuprinsă între Hotelul Versay și Vila Elisabeta și a izvorului de apă plată de lângă căsuța piticilor, vor fi gata în următoarele două săptămâni.

spot_img

Actualitate