25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

Amenzi pentru depășirea vitezei de către șoferii cărășeni!

Politică

Polițiștii de la Rutieră au aplicat la sfârșitul săptămânii aproape 600 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Mai mult de jumătate au fost pentru depășirea vitezei.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase aproape 76 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive, pentru a-i face pe participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 622 de sancțiuni contravenționale, dintre care 360 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

53 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

32 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 14 care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 42 de permise de conducere și retrase 34 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

spot_img

Actualitate