0.3 C
Caransebeş
-1.3 C
Reșița
0.4 C
Oţelu Roşu
joi 14 noiembrie 2024

Tranziția între pandemie și normalitate poate fi dificilă pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș

Politică

Încheierea stării de alertă dă nesiguranță Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș! Se va îndeplini contractul cu Casa de Asigurări de sănătate? Vor fi bani de salarii? Va crește numărul pacienților? Cum va plăti facturile la utilități exagerat de mari?

Revenirea la viața normală, după pandemie aduce schimbare în Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, care își dorește o trecere mai ușoară spre îndeplinirea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate și timp pentru ca serviciile medicale să dea roade.

Managerul Adrian Dumbravă ne-a precizat că deși pandemia s-a încheiat Ministerul Sănătății a prelungit contractele spitalelor pe aceeași grilă ca în vremea pandemiei până la 31 martie și sunt promisiuni de continuare câteva luni. Asta înseamnă că decontările pentru tratamentul pacienților vor intra în bugetul spitalului la fel ca în perioada de pandemie.

Nu știm ce se va întâmpla, părerea mea este că se va mai prelungi sistemul de decontare pe care noi l-am avut, ca de altfel toate spitalele suport Covid din țară, pentru că altfel va fi foarte greu. Să fiu mai explicit: spitalul a fost plătit la valoarea contractul încheiat cu Ministerul Sănătății, indiferent câți pacienți erau internați, iar dacă depășeam contractul, eram plătiți pe cheltuiala făcută suplimentar. Eu am insistat ca serviciile medicale să crească și în prezent numărul pacienților internați a fost de 55%, în ultima lună, din ceea ce ne-am propus în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Ne dorim să ajungem la 100% pentru ca momentul în care se va ieși cu totul din acest contract semnat pentru Covid, trecerea la contractul inițial cu Casa de Sănătate să nu fie foarte grea”, ne-a declarat Adrian Dumbravă.

Managerul Spitalului ne-a mai precizat că numărul internărilor pe lună, înainte de Covid era de 1170 de pacienți, iar în acest moment numărul internărilor este puțin peste 50 %, ceea ce înseamnă că banii nu ar ajunge nici pentru asigurarea salariilor. Cum situația este la fel în toate spitalele din țară, tocmai de aceea Ministerul Sănătății a prelungit perioada de ieșire de sub contractul avut în pandemie.

spot_img

Actualitate