24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Arme din al II lea Război Mondial, deținute ilegal ridicate! Polițiștii sesizați după ce un bărbat a fost împușcat în cap

Politică

Polițiști din Oravița au ridicat de la domiciliul unui bărbat de 60 de ani din comuna Ciclova Română, mai multe arme deținute ilegal, una datând posibil din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, precum și muniție, dispozitive de ochire, o arbaletă, un aparat cu electroșocuri confecționat artizanal, precum și alte obiecte folosite la confecționarea armelor.

Toate acestea ar fi fost deținute de bărbat la domiciliu, într-o cameră asigurată cu măsuri de securitate improvizate.

Sesizarea către Poliție a venit după ce la Spitalul Orășenesc Oravița s-a prezentat un bărbat de 60 de ani, care prezenta o plagă la nivelul capului, posibil produsă prin împușcare.

Din verificările efectuate s-a stabilit că nu au existat conflicte sau neînțelegeri între bărbat și membri ai familiei sau alte persoane, la nivelul poliției nefiind înregistrate sesizări sau plângeri în legătură cu acesta.

Ulterior, bărbatul a fost examinat de către medicul legist, iar în urma concluziilor medico-legale, nu s-a confirmat faptul că plaga ar fi fost produsă prin împușcare, bărbatul nefiind rănit grav și refuzând internarea.

Armele și muniția, precum și toate celelalte dispozitive și obiecte artizanale au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și vătămare corporală din culpă și continuă cercetările.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul urmează a fi examinat de un medic specialist pentru demararea procedurii internării provizorii, acesta fiind cunoscut cu afecțiuni medicale.

spot_img

Actualitate