12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Infuzii de capital pentru întreprinderile românești de cel puțin 400 de milioane de euro

Politică

Deputatul Dumitru Rujan anunță că Fondul de Fonduri de capital de risc, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a devenit operațional și va asigura accesul la infuzii de capital pentru întreprinderile românești de cel puțin 400 de milioane de euro.

Fondul European de Investiții (FEI) va demara procedura de selecție a fondurilor de investiții prin intermediul cărora se vor face infuziile de capital. Conform estimărilor, selecția fondurilor de investiții (cel mult 20) va începe în următoarele săptămâni, iar după semnarea contractelor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va începe să vireze banii care vor fi utilizați pentru creșterea capitalurilor companiilor romanești ce urmează a fi selectate.

Potrivit contractului, vor beneficia de aceste finanțări minim 100 firme autohtone, iar propunerea de încredințare a sarcinilor de implementare, prin atribuire directă pentru instrumentul de capital de risc de către FEI este inclusă în PNRR”, precizează deputatul PNL de Caraș-Severin.

FOTO:mfe.gov.ro

spot_img

Actualitate