32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Atenție! Blocurile din Caransebeș ar putea fi reabilitate termic

Politică

Blocurile construite înainte de 2000 din municipiul Caransebeș vor putea fi reabilitate termic, dacă se implică asociațiile de proprietari!

Primăria Municipiului Caransebeș anunță lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență, Operațiunea A.3. Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale (blocuri de locuințe) din municipiul Caransebeș, pentru imobilele construite înainte de anul 2000.

Pentru obținerea finanțării, proiectul va fi depus de Primăria Municipiului Caransebeș, urmând a fi evaluat la nivel național, lucrările fiind demarate doar în cazul obținerii finanțării.

Sunt prioritare și vor fi incluse în proiect acele blocuri de locuințe care sunt într-o stare tehnică de degradare mai accentuată. Pentru proiectele de renovare energetică moderată, intervențiile propuse pentru clădire trebuie să conducă la o reducere a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, situată în intervalul 30% – 60%, în comparație cu starea de pre-renovare, iar pentru proiectele de renovare energetică aprofundată, reducerea consumului de energie primară și a emisiilor de CO2 trebuie să fie peste 60%.

Potrivit conducerii Primăriei Municipiului Caransebeș depunerea acestor proiecte pe PNRR nu implică nicio cheltuială din partea asociațiilor de proprietari și a locatarilor, studiile fiind demarate de Primăria Caransebeș. Până acum au avut loc două ședințe cu reprezentanții asociațiilor de proprietari în urma cărora s-au întocmit tabele cu blocurile care se încadrează în cerințele proiectului.

Proiectele vor putea fi depuse începând cu 1 aprilie 2022, ora 10.00 până în 30 mai 2022, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare este 31 iulie 2022.

spot_img

Actualitate