25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

Andra Pleșa numită președintă la Arii Protejate

Politică

Premierul Nicolae Ciucă i-a dat caransebeșencei liberale Andra Stroe (Pleșa) atribuțiile de președinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Andra Pleșa a preluat conducerea după demisia președintei Adi Croitoru, până la numirea unui nou șef la Arii Protejate.

Până în prezent Andra Pleșa a ocupat funcția de vicepreședinte al instituției, cu rang de subsecretar de stat, numită în 9 aprilie 2021.

Ea s-a ocupat de coordonarea, conducerea și controlul activității Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, atribuții specifice stabilite prin decizia președintelui ANANP și de aplicarea politicii Guvernului privind managementul ariilor naturale protejate (conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice).

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) a fost înființată în anul 2016, prin Legea nr. 95/2016 și funcționează în baza Hotărârii de Guvern nr. 997/2016.ANANP este o instituție publică cu personalitate juridică, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat și funcționează în subordinea Ministerului Mediului.

Andra Pleșa este omul pe care organizația PNL l-a ales ca și candidat la alegerile locale din 2020 pentru funcția de primar al municipiului Caransebeș, însă a pierdut în fața actualului primar Felix Borcean. Ea a renunțat la calitatea de consilier local, lider al grupului PNL în urmă cu un an de zile, când a acceptat funcția de vicepreședinte a Ariilor Protejate. Andra Pleșa o înlocuiește pe Adi Croitoru, care a ocupat funcția de președintă din iulie 2018.

spot_img

Actualitate