12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Parlamentul României condamnă cu fermitate agresiunea armată masivă a Federației Ruse asupra Ucrainei!

Politică

Alături de colegii parlamentari liberalul Dumitru Rujan a votat pentru adoptarea unei declarații politice de susținere a integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei.

Parlamentul României condamnă cu fermitate agresiunea armată masivă a Federației Ruse asupra Ucrainei, precedată de recunoașterea de către Federația Rusă a independenței autoproclamatelor entități separatiste Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei.

„Respingem cu hotărâre un astfel de comportament iresponsabil care subminează fundamental relațiile internaționale și ordinea actuală de drept internațional și cerem oprirea imediată, integrală și necondiționată, a agresiunii militare și retragerea tuturor forțelor ruse din Ucraina. Considerăm că Federația Rusă trebuie să suporte consecințele acestui act profund ilegal”, precizează parlamentarul de Caraș-Severin.

Dumitru Rujan solicită președintelui României și Guvernului României să continue să susțină cu fermitate în cadrul forurilor internaționale, inclusiv Uniunea Europeană și NATO, adoptarea unor sancțiuni cu impact major pentru Federația Rusă.

Parlamentul României reafirmă solidaritatea deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean confruntat cu agresiunea Federației Ruse și exprimă sprijinul pentru acordarea de asistență umanitară cetățenilor ucraineni, inclusiv persoanelor care aleg să se refugieze pe teritoriul României.

spot_img

Actualitate