25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

Conservarea ruinelor din centrul Caransebeșului, mai anevoioasă decât s-ar fi așteptat Felix Borcean!

Politică

Proiectul privind punerea în valoare a ruinelor din centrul Caransebeșului se mișcă greoi! Lucrarea a fost scoasă la licitație de mai multe ori, însă nu s-a prezentat niciun constructor.

Primarul municipiului Caransebeș este dezamăgit de modul cum decurge proiectul de punere în valoare a ruinelor Bisericii Medievale de secolele XIII-XIV. Zona centrală din fața Primăriei Municipiului mai are o problemă, pentru că, în continuarea ruinelor există un teren privat, al cărui proprietar ar trebui să nu-l lase de izbeliște.

Există în lucru un Plan Urbanistic Zonal pentru zona centrală. Partea de ruine este, poate cea mai supărătoare și numai partea de ruine, pentru că mai există o componentă acolo lăsată de izbeliște, un teren privat în mijlocul orașului. Avem un termen destul de strâns anul acesta de contractare și finalizare a unor lucrări, nu s-a înscris nimeni la licitație nu este desemnat constructorul”, ne-a declarat Felix Borcean.

Edilul Caransebeșului a mai precizat că se poate pierde finanțarea proiectului, însă speră ca acest lucru să nu se întâmple:

Ar fi păcat, chiar dacă nu e nu știu ce de mare impact pentru Caransebeș, sau aducător de plus valoare în oraș, totuși este un proiect care schimbă puțin imaginea zonei centrale și în totalitate a orașului, iar aceste monumente istorice, sigur că trebuie păstrate, conservate îngrijite, amenajate. Municipalitatea de-a lungul timpului s-a îngrijit de ele, însă acest proiect le-ar scoate mult mai bine în evidență și ar crea un cadrul peisagistic mult mai plăcut în zona centrală”, a mai adăugat primarul municipiului Caransebeș.

spot_img

Actualitate