16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

ATENȚIE! Feriți-vă de „moneda rusească”!

Politică

Circulă în spațiul virtual un joc numit „moneda rusească” care instigă copiii de gimnaziu la violență! Poliția și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin atrag atenția asupra impactului violent și a consecințelor acestui joc.

În clipurile postate pe Tik Toc apar elevi de diferite vârste, care participă la acest joc în timpul pauzelor, cei care pierd provocându-și răni la nivelul mâinilor. Jocul constă în rotirea, cât mai mult timp a unei monede pe o suprafață dură, iar cei care nu reușesc rotirea monedei sunt pedepsiți de ceilalți cu rănirea, cu aceeași monedă a mâinilor.

Inspectoratul Școlar solicită atragerea atenției de către diriginți la orele de curs asupra acestui joc care nu face altceva decât să promoveze violența în rândul copiilor.

Ce este cyberbullyingul?

Cyberbullyingul înseamnă bullying prin folosirea tehnologiilor digitale. Se poate întâmpla pe rețelele de socializare, pe platformele de schimb de mesaje, platformele de jocuri și pe telefoanele mobile. Este vorba despre un comportament repetat cu scopul de a-i speria, înfuria sau umili pe cei vizați.

spot_img

Actualitate