13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Continuă măsurile pentru ajutarea firmelor din domeniul turismului

Politică

Programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii ”Start-up Nation – ROMÂNIA” și Programul pentru acordarea de sprijin financiar întreprinderilor din domeniul turismului, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei vor continua să fie aplicate în acest an.

Deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan ne-a declarat că programul se adresează firmelor din toata țară, care vor avea la data deschiderii aplicației on-line ce permite înregistrarea /depunerea planurilor de afaceri, o vechime de cel mult 3 ani de zile. Programul va fi lansat în luna aprilie.

Conform ultimelor mențiuni ale reprezentanților Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Programul Start Up Nation Editia III-a, va demara in luna Aprilie 2022, iar modificările pe care aceștia le au în vedere, sunt: nu se va mai puncta numărul de salariați angajați. Va exista un număr minim, însă numărul de angajați nu se mai puncta. Va exista un procent de cofinanțare  cel mai probabil cuprins cuprins intre 5-10-15%, raportat la valoarea Finanțării Nerambursabile”, ne-a declarat deputatul Dumitru Rujan.

Programul permite achiziția de echipamente tehnologice specifice fiecărui domeniu de activitate economică, plata chiriilor lunare pentru spațiul în care societățile își desfășoară sau își vor desfășura activitatea, plata salariilor viitorilor angajați, încadrați în societate după aprobarea proiectului, achiziția de mobilier, case de marcat, realizarea site-urilor de prezentare a activității societăților, achiziția de software, sau achiziția de autovehicule.

spot_img

Actualitate