25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

Studenții la Arhitectură aleg Băile Herculane! „Baia de Arhitectură” a ajuns la ediția a -V- a

Politică

Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane oferă, de ani de zile, sprijin tuturor studenților care au dorit sa se implice în activitatea administrativa a orașului. Școala de vară „Baia de Arhitectură” continuă și în acest an pentru studenții la Arhitectură.

Baia de Arhitectura propune o amenajare urbana formata dintr-o zona de promenada, o serie de locuri de stat acoperite si un punct de Belvedere către Baia Neptun si Podul de Fonta. Locul de desfășurare al proiectului este valea minoră a râului Cerna, cuprins între „Podul de Piatră” și „Podul de Fontă” Băile Herculane. Durata proiectului este de 6 luni, iar perioada de implementare 10-14 zile. Proiectul este depus spre finanțare către Ordinul Arhitecților din Romania.

Primăria Băile Herculane este singura instituție care, prin Serviciul Urbanism, a contribuit în mod direct la multe lucrări de diplomă ale tinerilor arhitecți care au solicitat ajutor. Acestora li s-a pus la dispoziție tot materialul solicitat, documentații urbanistice, strategii de dezvoltare, ridicări topografice.

De exemplu tinerii arhitecți de la Asociația Locus, în an terminal la Facultatea de Arhitectură din Timișoara au solicitat ajutorul administrației în elaborarea lucrărilor tehnice solicitate de facultate. Acestor tineri li s-au pus la dispoziție documentații tehnice, planșe, ridicări topografice și tot materialul tehnic de la imobilul monument istoric Băile Neptun.

Alte administrații locale sau județene au blocat implicarea tinerilor studenți arhitecți în proiectele comunităților din motive politice, caci mulți tineri fac parte din alte  formațiuni politice. Spre exemplu, în cazul nostru Asociația Locus are președinte pe Oana Chirilă, care este implicată politic în proiectele USR PLUS. Acest aspect nu a fost un impediment in a ajuta acești tineri și a crea cu ei un parteneriat în acest sens. Trebuie să recunosc că politic nu a fost o mișcare prea bună, dar rolul meu ca primar este să lupt pentru binele orașului meu. Timpul a trecut si consider ca am avut o gândire solidă, care a depășit sfera politică. Vin cu această afirmație, căci astăzi 18.02.2022 mă bucur să anunț ca proiectul Școala de Vara Baia de Arhitectura a ajuns la ediția V-a”, ne-a declarat Cristian Miclău.

Doresc pe aceasta cale sa invit toți tineri studenți arhitecți să participe la acest concurs minunat de soluții în dezvoltarea la scara mică a spațiului urban.

 

spot_img

Actualitate