25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

Bullying-ul este în creștere în școli! Studiu Salvați Copiii arată că elevii sunt certați la școală în loc să fie susținuți

Politică

Bullying-ul este un fenomen din ce în ce mai răspândit în mediul școlar din România. Un studiu realizat de Salvați Copiii arată că 22% dintre copii sunt expuși abuzului verbal și limbajului violent.

Datele centralizate de Salvați Copiii România pe parcursul anului 2021 arată că foarte mulți copii sunt certați la școală, în loc să fie susținuți în procesul de învățare.

Studiul arată că:

„22% dintre copii sunt expuși abuzului verbal și limbajului violent în mediul școlar. Un procent ridicat dintre copii – 76% – spun că profesorii îi ceartă atunci când greșesc, ceea ce arată prevalența metodelor pedagogice critice și punitive, în detrimentul sprijinului activ acordat elevilor în procesul de învățare și comunicare. Abuzul fizic asupra copilului în familia de proveniență este asociat semnificativ cu comportamente de tip bullying între copii în școală, în condițiile în care 56% dintre părinți au declarat că-și pedepsesc copiii dacă greșesc”, transmit reprezentanții Salvați Copiii România.

Abuzul fizic la care aceștia sunt expuși acasă este asociat cu comportamente de tip bullying între copii, în școală.

Nu mai departe de zilele trecute un nou incident a avut loc la Caransebeș, ce e drept în afara școlii, însă numele elevilor implicați aduc atingere imediată școlii la care învață. Polițiștii din Caransebeș s-au sesizat pentru infracțiunii de lovire sau alte violențe, în urma vizualizării unor imagini video apărute pe o rețea de socializare, în care o minoră este agresată fizic de alte două, în municipiul Caransebeș.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că în pauza dintre orele de curs, cele 3 minore de 15 și 16 ani, eleve ale unui liceu din Caransebeș, s-au deplasat împreună în afara unității de învățământ.

În parcarea de pe strada Ștefan Herce, pe fondul unor discuții în contradictoriu, una dintre tinere, de 15 ani, a fost agresată fizic de celelalte două, fiind lovită cu palmele peste față.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului.

De asemenea, au fost informate conducerea unității de învățământ și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru dispunerea de măsuri conform competențelor, situația fiind monitorizată în continuare de către polițiști.

spot_img

Actualitate