32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Felix Borcean: „Nu e nimic de ascuns în acest excedent bugetar,…dar îi acuz de lentoare!”

Politică

Informațiile din spațiul virtual prin care Primăria Caransebeș a rămas cu bani la buget la sfârșitul anului trecut, l-a făcut pe Felix Borcean să justifice banii, care au destinații precise!

Banii cuprinși pe investiții în 2021 nu s-au cheltuit toți pentru că nu au fost aprobate toate documentațiile, pentru mai multe proiecte spune primarul Caransebeșului:

De exemplu proiectul de introducerea gazului în Valea Cenchii, Gară și Teiuș a fost scos la licitație cu o valoare de 1 milion de lei și nu s-a prezentat nimeni, pentru că era o evaluate din 2018, abia după ce s-a crescut valoarea la 3,8 milioane de lei, s-a reluat licitația. De asemenea am avut bani cuprinși în buget pentru plata lucrărilor de reparații străzi, dar cum nu s-a făcut recepția și, pe strada Ardealului au apărut unele imperfecțiuni până nu se repară firma nu încasează toți bani, până acum am plătit jumătate din sumă. Aici sunt banii rămași din bugetul de anul trecut, acesta este excedentul, dar în acest prim trimestru bugetar se achită facturile”, a menționat primarul municipiului.

Totuși, Felix Borcean are și câteva supărări care aduc atingere Serviciului de Întreținere și Reabilitare Străzi și Serviciului de Urbanism:

Nu ne-au rămas banii pentru că am vrut noi să ne rămână, ne-au rămas pentru că anumite proceduri birocratice durează. Cred că poate și indolența unor persoane din Primărie au făcut ca aceste lucruri să treneze și să ne trezim cu excedent bugetar. De exemplu nu sunt mulțumit de activitatea SPIR de anul trecut, pentru că au împins foarte multe lucrări spre final de an, dar și din aparatul primarului sunt oameni, cum ar fi la Urbanism, care parcă vrem să ne faultăm singuri, nu ne servim între noi între compartimente, că, până la urmă, trebuie să fie o comunicare între servicii. Lucrurile acestea trebuie spuse pentru că este o instituție publică, eu nu mă ascund că anumite lucruri nu funcționează cum trebuie. Oamenii trebuie să cunoască aceste aspecte pentru că altfel își pun întrebări și intră pe tot felul de conturi false că nu au curajul să pună întrebări direct”, a mai adăugat primarul Caransebeșului.

spot_img

Actualitate