32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Breaking News! Accident pe pârtia de schi! Intervenție cu elicopterul SMURD pe Muntele Mic!

Politică

Un bărbat din județul Timiș s-a accidentat pe pârtia Vâlsanu de pe Muntele Mic. Schiorul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Municipal de Urgență Caransebes, unde i se fac primele investigații.

Tânărul în vârstă de 36 de ani din Recaș, județul Timiș se afla la schi cu fratele său. În urma căzăturii a suferit poli traumatisme la coloană și la una din mâini, astfel că a fost nevoie de intervenția salvamontiștilor și a jandarmilor montani care l-au transportat la baza pârtiei. Pentru că victima acuza dureri mari a fost chemat elicopterul SMURD de pe Aeroportul Caransebeș, care are astfel prima intervenție pe munte, de la deschiderea bazei.

Victima a fost transportată la Spital pentru investigații amănunțite la compartimentul de Radiologie și Imagistică al Spitalului din Caransebeș.

Precizăm că nici bine nu a decolat elicopterul că salvatorii montani au intervenit la un alt accident pe pârtia de schi, de această dată un băiat a suferit o lovitură la genunchi în urma unei căzături.

Salvamontiștii fac un apel la pasionații de munte să respecte condițiile ce se impun, de la echipamentul adecvat până la regulile de deplasare pe pârtiile de schi.

spot_img

Actualitate