13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Social democratul Valentin Dascălu i-a încurcat pe colegii consilieri

Politică

Aleșii locali s-au întrunit în ședință de lucru pentru a dezbate două puncte de pe ordinea de zi, însă mai mult timp au pierdut cu alegerea președintelui de ședință, decât cu acordarea votului pentru cele două proiecte!

Cum consiliera Natalia Boncia și-a încheiat cele trei luni de mandat ca președintă de ședință, au venit propuneri din partea grupului PNL pentru Maria Ponețchi și din partea viceprimarului Bebe Pasere pentru colega Codruța Cristescu (Pro România), moment în care consilierul Valentin Dascălu a spus că el nu votează, se abține la amândoi. Mai mult consilierul USR, Dragoș Curelea le-a adus aminte consilierilor că a fost o discuție la începutul mandatului în care s-a propus ca să se aleagă, în ordine președintele de ședință, de la fiecare partid, lucru de care nu s-a ținut cont până acum. Primarul Felix Borcean i-a replicat că nu se poate impune o astfel de propunere și că fiecare e liber să propună pe cine dorește, votul fiind, de asemenea liber.

În aceste condiții pentru fiecare dintre consilierii propuși au fost 9 voturi pentru, astfel că aleșii locali, fiind în impas i-au solicitat punctul legal de vedere juristului Ana Bratu, care le-a spus că propuneri de alți consilieri se mai pot face și astfel a fost propus Petru Schinteie liderul grupului PSD și Vasile Rafa, liderul grupului PNL, acesta din urmă fiind ales de către colegii consilieri ca președinte de ședință pentru următoarele trei luni în Consiliul Local.

După ce au depășit și această procedură, noul președinte a condus ședința, iar cele două puncte de pe ordinea de zi au fost aprobate în următoarele minute. Este vorba de aprobarea acoperirii definitive a deficitului secțiunii de Dezvoltare în suma de 437.765,31 lei din excedentul Bugetului Local al municipiului Caransebeș și aprobarea transformării unor funcții publice vacante de execuție din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului municipiului Caransebeș.

spot_img

Actualitate