13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

2021, an bun pentru municipalitatea din Caransebeș! În 2022 Felix Borcean își dorește un oraș verde

Politică

Primarul Municipiului Caransebeș a declarat pentru carașinfo.ro că 2021 este anul care-l mulțumește cel mai mult de la debutul în administrația publică locală și până acum.

2021 este anul cu cele mai multe realizări, spune Felix Borcean, chiar dacă sunt unii caransebeșeni cârcotași:

Ne vedem de proiectele noastre, stabilim un buget pentru 2022, vreau ca să avem o întâlnire prealabilă cu consilierii locali care să vină cu propuneri de investiții, să se gândească în această vacanță de iarnă ce proiecte își doresc, ce alocare bugetară consideră să ar fi necesară, să vină fiecare grup politic din Consiliul Local cu lista de proiecte. Nu vreau să vină propuneri doar de la mine și nici nu vreau ca la aprobarea bugetului să mai existe discuțiile de anul trecut. Noi aveam continuitate anul trecut am făcut un buget, așa cum l-am gândit și cred că a fost unul bun că nu poți să prinzi totul într-un an, dar aleșii locali nu aveau experiență și ne-am întins cu amendamente. Acum dacă există propuneri să vină înainte, să le discutăm și să aprobăm bugetul”, a menționat Felix Borcean.

Edilul a vorbit și despre proiectele de viitor ale Primăriei Municipiului Caransebeș:

Proiectele începute vor continua anul viitor, tocmai a fost scos la licitație proiectul pentru introducerea gazului în Valea Cenchii, deși s-a scumpit gazul încât nu știu cine și l-ar mai dori, pentru noi este o prioritate și banii pot fi recuperați în timp, de la furnizorul de gaz, care are această obligație prin lege, sunt peste 3 milioane de lei. Continuăm cu spitalul modular, străzi, bloc ANL în Jupa, construirea unei creșe în cartierul Racoviță, sper ca anul viitor să punem și Caransebeșul pe harta pistelor de biciclete și autobuzelor electrice, avem proiecte pentru stații electrice pe Fondul de Mediu”, ne-a declarat Felix Borcean, care a mai precizat că și Caransebeșul trebuie să se conformeze pe trendul eliminării combustibililor și trecerea treptat către energii verzi, care favorizează mediul înconjurător și relaxează și traficul.

Edilul municipiului Caransebeș a mai adăugat că anul următor va demara o campanie de plantare de copaci și de amenajare de spații verzi.

spot_img

Actualitate