13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

S-a reluat alimentarea cu energie electrică la Rusca Montană

Politică

De Crăciun locuitorii de pe Valea Bistrei au stat cu inima strânsă din cauza cdului rosu de inundații pe Bistra! Mesajul RO-Alert a vizat localitățile Zăvoi, Băuțar, Obreja, Oțelu Roșu, Glimboca și Rusca Montana.

Rusca montană a rămas și fără curent electric, astă noapte, dar problema s-a remediat în această dimineață.

În urma fenomenelor hidro-meteorologice din bazinul hidrografic Bistrița, Caras-Severin, sunt înregistrate depășiri ale cotelor de inundație pe Bistra si Rusca, însă nu au fost atinse cotele de pericol. Lacul de acumulare Poiana Mărului a avut capacitatea de a acumula debitele rezultate în urma precipitațiilor.

Experții în meteorologie au emis o nouă alertă ANM de cod portocaliu de viscol, ninsori și ploi, ce va fi în vigoare până în dat de marți, 28 decembrie. Iarna și-a intrat în drepturi, în special în zonele montane. În zonele montane din România, respectiv în judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş vom avea parte de un cod portocaliu de ploi. Românii sunt sfătuiți să stea în locuințele lor, până când va trece potențialul pericol.

Institutul Național de Hidrologie și Gosporărire a Apelor a impus urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

spot_img

Actualitate