25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

Investiție istorică la Băile Herculane! Îndiguirea râului Cerna promisiune aproape de realizare

Politică

Edilul orașului Băile Herculane anunță că, după foarte multe demersuri făcute lucrarea de amenajare a râului Cerna pe porțiunea Podul de Piatră – Izvorul cu Ochi va fi finanțată.

Investiția cuprinde amenajare albie L 3.500 ml, subzidiri ziduri de sprijin, refacere zid de sprijin din zidărie de piatră, zid de sprijin din piatra nou și realizare praguri de fund.

Datorită numeroaselor demersuri făcute de-a lungul timpului am reușit să îndeplinim un vis îndepărtat. Vom sistematiza Raul Cerna și vom pune în siguranță toate monumentele istorice din zona de centru vechi istoric. Când zic punere în siguranță ma refer la reabilitarea în premiera a îndiguirii râului Cerna pe porțiunea cuprinsă între Podul de Piatra și Izvorul de Ochi” menționează primarul Cristian Miclău.

Investiția „Amenajare râu Cerna pe sectorul Băile Herculane – Confluenta Belareca în județul Caraș Severin” va fi implementata de Administrația Națională Apele Romane

Primul pas a fost făcut, săptămâna viitoare în calitate de primar voi aviza favorabil această investiție istorică, întrucât aceste lucrări nu au fost făcute niciodată în ultimii 200 de ani. Doresc sa mulțumesc tuturor factorilor implicați. De asemenea doresc să menționez că toate reușitele mele în calitate de primar au fost făcute în folosul cetățenilor noștri”, a mai precizat primarul orașului Băile Herculane.

Toată investiția va fi realizată din fonduri guvernamentale, fără a aloca nici un ban din bugetul orașului.

spot_img

Actualitate