21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Consiliul Local și Cinema Luna -aceleași condiții de funcționare

Politică

După ce au tot venit cu idei de cumpărare a aparaturii de producție, consilierii locali din municipiul Caransebeș s-au întors la același contract, pe care l-au derulat în ultimii ani cu firma Marcron Fantastic, care coordonează activitatea Cinema Luna.

Aleșii locali au înțeles, până la urmă că nu este așa de simplu să proiectezi un film la cinema și, mai ales acum în pandemie. Și asta pentru că, pe lângă aparatura de proiecție la care se uzează foarte des accesoriile, mai este nevoie și de personal calificat să difuzeze filmele și, poate cel mai important lucru: un film nou nu poate fi văzut și la Caransebeș în același timp cu lansarea la nivel mondial, dacă nu se garantează 5.000 de spectatori pe zi, ori Caransebeșul nu strânge atâția spectatori într-un an.

Firma Marcron Fantastic, care este una dintre cele trei societăți de profil din țară, întrunește toate aceste condiții, astfel că aleșii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind încheierea unui act adițional la contractul de asociere in participațiune încheiat între Casa de Cultură George Suru Caransebeș si SC Marcron Fantastic SRL, in vederea desfășurării în comun a activităților de derulare și difuzare de filme în sala Cinematografului ,,Luna” din municipiul Caransebes.

Rămânem pe închiriere, este, de fapt prelungirea contractului cu firma. Sunt trei astfel de firme în țară, prețurile sunt aceleași, toate primăriile subvenționează pentru a avea o astfel de activitate în oraș, pentru că este consum de energie, căldură și suntem în pandemie, când nici producțiile cinematografice nu s-au mai lansat pe bandă rulantă și sunt și restricții la nivelul numărului de spectatori”, a declarat primarul Felix Borcean.

spot_img

Actualitate