21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Tânărul, drumul de acces și cei 500.000 de lei!

Politică

După 4 ani în care s-a zbătut să-și facă un drum de trecere spre terenul primit de la părinți, un tânăr a venit în fața consilierilor caransebeșeni, pentru a cere ajutorul, dar la final ședința s-a încheiat brusc fără a fi trasă vreo concluzie!

Caransebeșeanul stabilit acum în Cluj Napoca a moștenit de la părinți jumătate din grădina casei și, ca să poată construi, sau vinde terenul trebuie să i se dea o servitute de trecere, pentru că altfel nu are cum să ajungă la terenul de pe strada Episcop Miron Cristea. Deși situația cadastrală pare complicată, bărbatul spune că nu este deloc așa și că drumul de care ar fi nevoie nu face probleme nimănui. El susține că vecinii care au venit și ei în Consiliul Local și care au pledat împotriva proiectului său, sunt induși în eroare.

Primarul Felix Borcean a declarat că este la curent cu această problemă,

Acolo sunt pe partea stângă vreo 40 de case, una dintre case aparține familiei Nicorescu, care și-a împărțit proprietatea în două, o parte donând-o fiului. La partea din față care a rămas tatălui se poate intra prin fața, pe strada Miron Cristea, iar la partea din spate se poate intra prin curtea tatălui, însă fiul dorește intrare separată prin spate. Pentru că domnul Nicorescu junior dorește să-și valorifice terenul are nevoie de un acces la proprietate. În spatele proprietății a existat mai demult un canal colector al apelor pluviale, canal colector care a fost intabulat ca drum de către Primăria Caransebeș, a fost și înțărușat și tot ceea ce a putut să facă într-o manieră primară serviciul de Cadastru. Situația trenează de vreo 4 ani și este complicată pentru noi ca primărie, astfel încât să fie mulțumiți și vecinii și familia Nicorescu!”, a menționat Felix Borcean.

Edilul a mai adăugat că în prezent drumul este intabulat ca drum agricol, dar dacă deschidem acest drum apar probleme legate de protecția locuințelor din zonă care vor fi inundate.

Soluția tehnică a venit din partea viceprimarului Bebe Pasere, care a cerut o expertiză tehnică în zonă.

Valoarea întregii lucrări în sumă de 500.000 de lei a lăsat pe toată lumea cu gura căscată!

Nu e atât de simplu precum pare! Ca să nu fie colmatat acest canal, făcut rudimentar, dacă drumul va fi deschis, trebuie realizată o lucrare pe o suprafață de 540 de metri pătrați de amenajare cu rigole carosabile, ca cele de pe autostrăzi, spune Bebe Pasere:

Noi nu suntem obligați să deschidem un drum, decât dacă găsim soluția să nu obturăm acel canal. Trebuie să amenajăm rigole carosabile pe acel drum, a fost o țeavă de gaz care traversează zona, pe care am îngropat-o în pământ. Avem plângeri și din partea vecinilor, că aici este problema…, puteam să aruncăm pe drum un balastru și îl deschideam și vă lăsam să vă omorâți între voi acolo. Nu e ușor! Investiția va fi supusă aprobării consilierilor locali în bugetul pe anul viitor, care se ridică la 500.000 de lei, în condițiile în care strada Ardealului a fost asfaltată cu 640.000 de lei, ca să înțelegeți”, a precizat viceprimarul Bebe Pasere, care a mai adăugat că Primăria Caransebeș nu dispune de 100.000 de euro pentru a deschide un drum de 500 de m.p., care nici nu va fi asfaltat, ci doar amenajat cu rigole carosabile, pentru că astfel de cazuri mai sunt în Caransebeș și nu se pot face toate, pentru că nu este buget.

Tânărul care a venit cu plângerea în fața consilierilor a precizat că atât reprezentanții Primăriei, cât și vecinii săi sunt într-o eroare totală și că nu este vorba de acel drum traversat de canalul colector, însă în toiul discuțiilor, ședința s-a închis, de către președintele de ședință.

spot_img

Actualitate