21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Aproape 900 de sancțiuni au aplicat polițiști cărășeni în ultimele zile

Politică

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

În perioada 15-21 noiembrie 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 900 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 69 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

43 de pietoni și 21 de bicicliști au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice.

Alte 60 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate cu ocazia acțiunilor pentru verificarea legalității activităților de transport public de persoane și marfă.

14 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 7 șoferi care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 42 de permise de conducere și retrase 27 de certificate de înmatriculare.

spot_img

Actualitate